Купувати нерухомість сьогодні (2018) “Хапати чи чекати?”

На даний момент, у зв’язку рядом обставин, ми знаходимось на “падающому” ринку нерухомості.

За 2017 рік квартири подешавіли, за оцінками експертів, на 10-15%. І далі падають в ціні.

Що впливає на стан цін та їх формування?
– в прешу чергу це військові дії, поки в нас у державі буде АТО чи будь-яка війскова згароза, ціни на нерухомість падатимуть.
– по друге, стабільність в державі, “слабка” економіка, нестабільний курс – серйозний чинник впливу на формування ціни на житло. Так склалось, що вартість нурухомості прямо пропорційно залежить від міцності національної валюти.
– по третє, пропозиція перевищує попит. Чисельна кількість новобудов, що будується сьогодні, значно вплинула на вартість нерухомості вторинного ринку, та і конкуренція серед забудовників спричинює зниження цін.

 

Про пропозиції:
Восени Держстат повідомив, що за дев’ять місяців в Україні з’явилось майже на чверть більше квадратних метрів нерухомості, ніж за той же період попереднього року.

Загалом, стабільність цін обумовлена відносною стабільністю гривні щодо долара. Валютні коливання все ще є вагомим аргументом для забудовників при формуванні цін.
Подорожчання іноземної валюти пропорційно веде до збільшення собівартості будівництва. «Коробка» – це лише 50% готовності об’єкта. Ще належить витратитися на інженерію, комунікації та інше.

Президент СФНУ “Спілки фахівців з нерухомості України”, Віктор Несін, не бачить перспектив для зростання цін на житло в цьому році.  Ціни за великим рахунком  зараз стоять на місці. Просто якщо ви хочете продати, маєте трохи поступитися. У такому ключі можна говорити про тенденцію до пониження цін».

А якщо Ви зібрались купити нерухомість, то зараз саме час, говорить експерт з нерухомості, директор агентства “Центральне АН” Євгеній Мензак.
“Зараз ми знаходимось на самому “дні”, що може бути взагалі, і на даний момент ми спостерігаємо стабілізацію ринку нерухомості,  і в будь-який час ціни можуть піти вгору… краще сьогодні купити на 1 000 у.о. дорожче, аніж завтра на 10 000 у.о. більше.

З повагою  #ЦЕНТРАЛЬНЕ_Агентство_Нерухомості

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!